Europe

Austria

Resa till Österrike

Österrike, en av de vackraste länderna i Europa, går oförtjänt obemärkt förbi. Med sina fantastiska landskap, underbara väder och historiskt fantastiska städer är Österrike verkligen en guldgruva för turister. Du får nästan allt i Österrike, från snötäckta berg till kristallklara sjöar och självklart en kultur som imponerar på besökare, landet har mycket att erbjuda.

Toppsaker att göra i Österrike

Medan Österrike har massor av vackra platser med fantastiska saker att göra, om du är i Österrike finns det några aktiviteter och platser du helt enkelt inte kan hoppa över.

Bild på Melk Abbey

Besök Melk Abbey

Benediktinerklostret i staden Melk ger dig en flyktig glimt av Hogwarts men med trippla magin inuti. Med vackra kolonner, imponerande arkitektur och intrikata detaljer längs väggarna visar Melk Abbey dig barockskönhet som aldrig förr. På Melk Abbey får du inte bara den förtrollande bakgrunden i Melk, utan du lär dig också om imponerande historia.

Bild på hög vinkel av Kitzbühel stad i Tyrolen

Åka skidor i Kitzbühel

Kitzbühel är en av de mest populära skidorterna i Österrike, och om du inte får smaka på den upplevelsen, missar du verkligen något. Den alpina byn är mer än bara sina skidbackar, så du kan prova på shopping, utflykter och utforska de vackra kapellerna och restaurangerna som kantar dess gator.

Bild på inspirerande alpin Krimml-vattenfall i bergen på sommardag

Vandra till Krimmler Ache & Vattenfall

Krimmler Ache är en av de mest ikoniska platserna i Österrike. Den ligger i Salzburg och markeras av Zillertal-alperna, men om det är något annat som gör det fantastiskt måste det vara Krimml-vattenfallen som forsar från det. De högsta i landet, Krimml-vattenfallen, ger en fantastisk utsikt och en vandring som är värd varje ansträngning.

Toppmat att prova

Österrike har redan bevisat att det är välsignat av moder natur och har en anmärkningsvärd samling historiska byggnader, monument och kulturarv, men låt oss ge oss in på den plats där alla har sina hjärtan: mat. Österrike har några av de mest oemotståndliga rätterna, och här är några som kommer att få dig att be om mer:

 • Bild på Wiensk Apfelstrudel
  Wiensk Apfelstrudel: Vi har alla hört talas om strudelbakelse, men du kommer att bli förvånad över att veta att denna smuliga bakelse faktiskt är Österrikes nationalrätt. Naturligtvis har bakelsen uppgraderats till en fantastisk nivå; den är fylld med en läcker fyllning av äpplen, kanel, russin, socker och en liten kryddblandning.
 • Tiroler Gröstl: Den österrikiska tröstmatsrätten Tiroler Gröstl finns nästan överallt, och dess lockande doft kommer att fånga dina smaklökar långt innan smaken gör det. Potatis, nötkött/fläsk, lök och smör steks ihop för att göra denna himmelska rätt, och när du får smaka på den kommer du att gå för mer!
  Bild på Tiroler Gröstl
 • Bild på en Sachertårta
  Sachertårta: Du har förmodligen hört namnet, och det är dags att prova den. Sachertårta är en populär österrikisk efterrätt som är gjord med en mycket lätt chokladspånkaka, mörk chokladglasur och en aprikosmarmeladfyllning som kommer att få dig att sjunga dess lov till himlen.

Resertips för Österrike

 • Ta vandringsmarkeringar på allvar
 • Ha med dig en tysk översättningsapplikation/ordbok
 • Var beredd på plötsliga väderförändringar
 • Följ alla vägkoder och lagar noggrant