Europe

Østerrike

Reise til Østerrike

Østerrike, et av de vakreste landene i Europa, blir ofte urettferdig oversett. Med sine imponerende landskap, fantastiske vær og historisk fantastiske byer, er Østerrike virkelig en gullgruve for turister. Her finner du praktisk talt alt, fra snødekte fjell til krystallklare innsjøer og selvfølgelig en kultur som imponerer besøkende.

Topp ting å gjøre i Østerrike

I Østerrike er det mange vakre steder med fantastiske ting å gjøre, men det er noen aktiviteter og steder du bare ikke kan gå glipp av hvis du er i Østerrike.

Bilde av Melk Abbey

Besøk Melk Abbey

Benediktinerklosteret i byen Melk gir deg et glimt av Hogwarts, men med tredobbelt magi innvendig. Med vakre søyler, imponerende arkitektur og intrikate detaljer som kler veggene, viser Melk Abbey deg barokk skjønnhet som aldri før. På Melk Abbey får du ikke bare den fantastiske bakgrunnen til Melk, men du lærer også om den imponerende historien.

Bilde av høyvinkelvisning av Kitzbühel by i Tirol

Stå på ski i Kitzbühel

Kitzbühel er en av de mest populære skistedene i Østerrike, og hvis du ikke får smake på den opplevelsen, går du virkelig glipp av noe spesielt. Den alpine landsbyen er mer enn bare skibakker, så du kan også prøve deg på shopping, sightseeing og utforske de vakre kapellene og restaurantene som ligger langs gatene.

Bilde av Krimmler Ache og foss i fjellene på en sommerdag

Fottur til Krimmler Ache og foss

Krimmler Ache er en av de mest ikoniske stedene i Østerrike. Den ligger i Salzburg og er omgitt av Zillertal Alps, men hvis det er noe annet som gjør det imponerende, må det være Krimml-fossen som strømmer fra den. Den høyeste fossen i landet, Krimml-fossen, gir en imponerende utsikt og en fottur som er verdt all innsats.

Topp matretter å prøve

Østerrike har allerede vist at det er velsignet av naturen og har en bemerkelsesverdig samling av historiske bygninger, monumenter og kulturarv, men la oss utforske det ene stedet der alle har hjertene sine: mat. Østerrike har noen av de mest uimotståelige rettene, og her er noen få som vil få deg til å be om mer:

 • Bilde av Wiener Apfelstrudel
  Wiener Apfelstrudel: Vi har alle hørt om strudel-paier, men du vil bli overrasket over å vite at denne sprø paibunnen faktisk er nasjonalretten i Østerrike. Selvfølgelig er paibunnen oppgradert på en fantastisk måte; den er fylt med en deilig blanding av epler, kanel, rosiner, sukker og litt kryddermiks.
 • Tiroler Gröstl: Østerriksk komfortmat, Tiroler Gröstl, er tilgjengelig nesten overalt, og duftene vil fange smaksløkene dine lenge før smaken gjør det. Poteter, storfekjøtt/svinekjøtt, løk og smør stekes sammen for å lage denne himmelske retten, og når du smaker den, vil du ønske deg mer og mer!
  Bilde av Tiroler Gröstl
 • Bilde av en Sachertorte
  Sachertorte: Du har sannsynligvis hørt navnet, og det er på tide å prøve den. Sachertorte er en populær østerriksk dessert som er laget med en veldig lett sjokoladesvampkake, mørkt sjokoladeglasur og en aprikos syltetøyfylling som vil få deg til å synge dens priser til himmelen.

Reisetips for Østerrike

 • Ta skilt for fotturer på alvor
 • Ha med deg en tysk oversettelsesapp/ordbok
 • Vær forberedt på plutselige endringer i været
 • Følg alle trafikkregler og -lover på alvor