Europe

Austria

Putovanje Austrijom

Jedna od najljepših zemalja u Europi, Austrija često prolazi nezapaženo. Sa svojim predivnim krajolicima, prekrasnim vremenom i povijesno nevjerojatnim gradovima, Austrija zaista je rudnik zlata za turiste. U Austriji možete dobiti gotovo sve, od snježnih planina do kristalno čistih jezera i, naravno, kulture koja očarava posjetitelje, zemlja nudi mnogo.

Najbolje stvari za raditi u Austriji

Iako Austrija ima mnogo prekrasnih mjesta sa nevjerojatnim stvarima za raditi, ako ste u Austriji, postoji nekoliko aktivnosti i mjesta koja jednostavno ne smijete propustiti.

Fotografija samostana Melk

Posjetite samostan Melk

Benediktinski samostan u gradu Melk pruža vam trenutni pogled na Hogwarts, ali s trostrukom čarolijom unutra. S predivnim stupovima, zadivljujućom arhitekturom i složenim detaljima duž zidova, samostan Melk prikazuje vam baroknu ljepotu kao nikada prije. U samostanu Melk ne dobivate samo zapanjujuću pozadinu Melka, već također učite o impresivnoj povijesti.

Fotografija visokog kuta grada Kitzbühel u Tirolu

Skijanje u Kitzbühelu

Kitzbühel je jedan od najpopularnijih gradova skijaških ljetovališta u Austriji, i ako ne iskusite tu avanturu, zaista propuštate. Alpejsko selo je više od svojih skijaških padina, pa možete isprobati šoping, razgledavanje i istraživanje lijepih kapela i restorana koji se nalaze uz ulice.

Fotografija alpskog inspirirajućeg Krimml vodopada u planinama ljetnog dana

Planinarenje do Krimmler Ache i vodopada

Krimmler Ache je jedno od najprepoznatljivijih mjesta u Austriji. Nalazi se u Salzburgu i obilježen je Zillertal Alpsima, ali ako postoji još nešto što ga čini izvanrednim, to su Krimml vodopadi koji iz njega struje. Najviši u zemlji, Krimml vodopadi, pružaju zadivljujući pogled i planinarenje koje je vrijedno svakog napora.

Najbolje hrane za isprobati

Austrija je već dokazala da je blagoslovljena majkom prirodom i ima izvanrednu kolekciju povijesnih građevina, spomenika i naslijeđa, ali hajde da se uputimo na mjesto gdje svi imaju svoja srca: hrana. Austrija ima neke od najneodoljivijih jela, a evo nekoliko koja će vas držati da tražite više:

 • Fotografija bečke jabukovače
  Bečka jabukovača: Svi smo čuli za strudel tijesto, ali iznenadit ćete se saznavši da je ovo hrskavo tijesto zapravo nacionalna hrana Austrije. Naravno, tijesto je nadograđeno do nevjerojatnog stupnja; obloženo je ukusnim punjenjem od jabuka, cimeta, grožđica, šećera i malo mješavine začina.
 • Tirolski Gröstl: Austrijska komforna hrana, Tirolski Gröstl, dostupna je gotovo svugdje, a njezin primamljiv miris uhvatit će vaše osjetilne pupoljke dugo prije nego što okus to učini. Krumpir, junetina/svinjetina, luk i maslac zajedno se prže kako bi se stvorilo ovo rajsko jelo, i jednom kad ga okusite, ići ćete za još!
  Fotografija Tirolskog Gröstla
 • Fotografija Sachertorte kolača
  Sachertorte: Vjerojatno ste čuli za ime i vrijeme je da ga isprobate. Sachertorte je popularni austrijski desert napravljen od vrlo lagane čokoladne spužve, tamne čokoladne glazure i punjenja od marelice koja će vas pjesmom odvesti do neba.

Savjeti za putovanje u Austriju

 • Shvaćajte ozbiljno oznake za planinarenje
 • Ponesite aplikaciju/riječnik za prevođenje na njemački jezik
 • Budite spremni na iznenadne promjene vremena
 • Ozbiljno slijedite sve prometne propise i zakone