Europe

Austria

Matkustaminen Itävaltaan

Itävalta on yksi Euroopan kauneimmista maista ja se ansaitsee enemmän huomiota kuin mitä se saa. Upeilla maisemillaan, mahtavalla säällään ja historiallisilla kaupungeillaan Itävalta on todellinen aarreaitta matkailijoille. Täältä löydät käytännössä kaiken, lumipeitteisistä vuorista kirkkaisiin ja puhtaisiin järviveteen sekä tietysti kulttuurin, joka ihastuttaa vierailijoita. Maa tarjoaa paljon.

Parhaat asiat tehtäväksi Itävallassa

Vaikka Itävallassa on paljon upeita paikkoja ja hienoja asioita tehtävänä, jos olet Itävallassa, on joitakin aktiviteetteja ja paikkoja, joita et voi jättää väliin.

Kuva Melk Abbey -luostarista

Vieraile Melk Abbey -luostarissa

Benediktiiniluostari Melkin kaupungissa tarjoaa vilauksen taikamaailmaan, mutta kolminkertaisella taikuudella sisältä. Upeine pylväineen, mahtavine arkkitehtuureineen ja yksityiskohtaisine koristeineen Melk Abbey näyttää sinulle barokkikauneutta kuin koskaan ennen. Melk Abbeyssa ei vain näe upeaa näkymää Melkistä, vaan oppii myös vaikuttavaa historiaa.

Kuva Kitzbühelin kaupungista ylhäältä kuvattuna Tirolissa

Hiihdä Kitzbühelissa

Kitzbühel on yksi suosituimmista hiihtokeskuskaupungeista Itävallassa, ja jos et saa tätä kokemusta, jää sinulta todella paljon kokematta. Alppikylä on kuitenkin enemmän kuin pelkät hiihtorinteet, joten voit kokeilla käsiäsi ostoksilla, kierrellä ja tutkia kauniita kappeleita ja ravintoloita, jotka reunustavat sen katuja.

Kuva Krimmler Ache -joesta ja vesiputouksesta korkeasta kulmasta vuorilla kesäpäivänä

Vaella Krimmler Achelle ja vesiputoukselle

Krimmler Ache on yksi ikonisimmista paikoista Itävallassa. Se sijaitsee Salzburgissa ja sitä reunustavat Zillertal-vuoret, mutta jos yksi asia tekee siitä vielä upeamman, niin se ovat Krimmlin vesiputoukset, jotka siitä syöksyvät. Korkeimmat vesiputoukset maassa, Krimmlin vesiputoukset, tarjoavat upean näkymän ja vaelluksen, joka on joka vaivan arvoinen.

Parhaat ruoat kokeiltavaksi

Itävalta on jo osoittanut, että se on siunattu äidinluonnolla ja sillä on huomattava kokoelma historiallisia rakennuksia, muistomerkkejä ja kulttuuriperintökohteita, mutta mennään sinne missä kaikkien sydämet ovat: ruoka. Itävallassa on joitakin vastustamattomia ruokalajeja, ja tässä on muutamia, jotka saavat sinut pyytämään lisää:

 • Kuva wieniläisestä Apfelstrudelista
  Wieniläinen Apfelstrudel: Kaikki olemme kuulleet strudelista, mutta yllättyisit tietääksesi, että tämä rapsakka taikina on itse asiassa Itävallan kansallisruoka. Tietysti taikina on päivitetty niin upeaksi; se on täytetty herkullisella omena-, kaneli-, rusina-, sokeri- ja mausteseoksella.
 • Tiroler Gröstl: Itävaltalainen lohturuoka, Tiroler Gröstl, on saatavilla lähes kaikkialla, ja sen houkutteleva tuoksu vangitsee makunystyräsi paljon ennen kuin maku tekee sen. Perunat, naudan-/sianliha, sipuli ja voi paistetaan yhdessä tämän taivaallisen ruoan tekemiseksi, ja kun olet maistanut sitä, haluat lisää ja lisää!
  Kuva Tiroler Gröstlistä
 • Kuva Sachertorte-kakusta
  Sachertorte: Olet luultavasti kuullut nimen, ja on aika kokeilla sitä. Sachertorte on suosittu itävaltalainen jälkiruoka, joka on tehty erittäin kevyestä suklaasienikakusta, tummasta suklaakuorrutteesta ja aprikoosihyytelötäytteestä, joka saa sinut laulamaan sen ylistystä taivaaseen.

Matkavinkkejä Itävaltaan

 • Ota vaellusmerkit vakavasti
 • Ota mukaan saksankielinen käännössovellus/sanakirja
 • Varaudu äkillisiin säämuutoksiin
 • Noudata kaikkia maantieregulaatioita ja lakeja vakavasti