Europe

Albania

Matkustaminen Albaniassa

Albania, yksi vähemmän tunnetuista lomakohteista Euroopassa, on yksinkertaisesti sanottuna henkeäsalpaava. Siellä on tekemistä kaikille. Jos olet luonnonystävä, maa tarjoaa monia vaellus-, pyöräily- ja koskenlaskumahdollisuuksia. Oletko enemmän historiaa rakastava? Albaniassa on laaja valikoima historiallisia rakennuksia, islamilaisia, katolisia ja ortodoksisia, sekä roomalaisia, kreikkalaisia, bysanttilaisia ja osmanien aikaisia vaikutteita.

Tämä kaikki tekee Albaniasta löytöretken, jossa et tule tylsistymään. Vaikka sinulla olisi vain muutama päivä tutkittavana, sen suhteellisen pieni koko mahdollistaa olemisen suuren ulkona puolessa tunnissa pääkaupungista Tiranasta, voit ottaa bussin tai vuokra-auton rannoille tai vierailla Balkanin suurimmassa järvessä.

Tekemistä Albaniassa

Albanialla on paljon tarjottavaa matkailijoille, olit sitten kaupunkien tutkija tai haluat vain nauttia luonnosta. Maassa on myös runsaasti historiallisia paikkoja, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Koska maa on suhteellisen pieni, paikasta toiseen siirtyminen lyhyessä ajassa on melko helppoa. Katsotaanpa lähemmin joitakin Albaniassa vierailun arvoisia paikkoja.

Ranta-alue Tiranan kaupungissa

Tirana

Tirana on Albanian pääkaupunki, paikka jossa viileä kommunistinen tunnelma vähitellen väistyy läntisen iloisuuden tieltä. Innokkaat yrittäjät perustavat innovatiivisia startupeja, uusia kauppoja ja ravintoloita aukeaa joka puolella, ja suurille pilvenpiirtäjille on suunnitelmia. Tirana ei kuitenkaan ole tunnettu kaupunkina, jossa olisi paljon museoita ja nähtävyyksiä, joissa voisi vaeltaa päiviä. Et löydä täältä viehättävää keskiaikaista keskustaa kapeine kujineen, kuten monissa muissa Etelä-Euroopan kaupungeissa. Silti täällä on paljon nähtävää, osmanien ajan monumenteista kommunistiajan jäänteisiin. Vieraile Kansallishistoriamuseossa ja Skanderbeg-aukiolla, joka on valtava aukio pääkaupungin sydämessä.

Muinaisen kaupungin rauniot

Butrintin kansallispuisto

2500 vuotta vanhat roomalaiset rauniot, makean veden järvi Butrint ja Vrina-suot: Butrintin kansallispuistossa löydät paljon erikoisia asioita. Tässä puistossa, vain 20 kilometrin päässä Sarandan kaupungista, raunioita on parhaiten säilyneet arkeologiset kaivaukset Albaniassa. Teatterista, jossa 1500 ihmistä katseli teatteriesityksiä, vaikuttavaan Leijonaporttiin, joka symboloi kaupungin puolustusta. Kävele puisilla laudoilla ja pikkukivipoluilla raunioituneiden kaupunginmuurien vierellä ja teatterin lavan yli.

Albanian Sininen Silmä - Luonnollinen Lähde

Syri I Kalter Theth

Tunnetaan myös nimellä Thethin Sininen Silmä, Syri I Kalter Theth on yksi Albaniassa tunnetuimmista vesilähteistä. Puhdas vesi nousee maan kerroksista Ionianmeren suuntaan 25 kilometrin pitkän Bistricëjoen kautta. Vaikka sukeltajat ovat sukeltaneet 50 metrin syvyyteen, tarkkaa syvyyttä ei virallisesti tiedetä.

Kauniit vuoret Albanian Alpeilla

Albanian Alpit

Albanian Alpit ovat ehdoton käyntikohde vaeltajille. Tällä vuoristoalueella sijaitsee kaksi luonnonpuistoa: Thethin kansallispuisto ja Valbonan kansallispuisto. Valbonan kylä, yksi tärkeimmistä alueella, on hyvä lähtökohta kävelyretkelle. Matkalla voit nauttia kauniista luonnosta, joista löytyy jokia, vuorenhuippuja ja metsiä. Jos näet jotain liikkuvaa etäisyydessä, se voi olla villi vuohi, susi tai karhu.

Albanian Ruokakulttuuri

Europeaan näkökulmasta katsottuna Albania on suhteellisen pieni maa, jossa on tällä hetkellä noin 3 miljoonaa asukasta. Tämän vuoksi maa ei ole pystynyt jättämään suurta kulinaarista vaikutusta Eurooppaan. Albanialainen ruokakulttuuri on vaikuttunut vuosisatojen ajan osmanien hallinnosta sekä läheisistä Kreikasta ja Keski-Euroopan maista. Maa on rikas maatalousmaastaan ​​ja sillä on myös runsaasti laidunmaita lampaille ja vuohille. Tämän vuoksi perinteiset ruoat sisältävät paljon vihanneksia ja molemmista eläimistä peräisin olevaa lihaa. Valkosipuli ja sipuli ovat myös vakiintuneita aineksia. Katsotaanpa joitakin suosituimpia albanialaisia ruokalajeja;

  • Fërgesë: Yksi perinteisimmistä albanialaisista ruokalajeista. Se on haudutettu ruoka, joka koostuu pääasiassa tomaattikastikkeesta, valkosipulista, vihreistä paprikoista ja rahkasta. Se tarjoillaan leivän kanssa ja se on parhaimmillaan kun se on jäähtynyt.
  • Flija: Pohjois-Albaniassa suosittu rakenneominaisuuksiltaan krepinomainen ruoka. Krepit paistetaan yksi kerrallaan erityisellä metallilevyllä ja ne asetetaan päällekkäin voita, kermaa tai jogurttia sisältävän kerroksen kanssa. Kerrokset paistetaan sitten uunissa tai kuumilla hiilillä, kunnes ne muodostavat rapean, kultaisen kuoren. Flija tarjoillaan yleensä juuston tai jogurtin kera.
  • Pispili: Herkullinen maissileipä, joka on täytetty pinaatilla tai purjolla. Sitä tarjoillaan yleensä jogurtin kera.
  • Trileçe: Erittäin suosittu jälkiruoka, joka on valmistettu kolmesta eri tyyppisestä maidosta: tiivistetty maito, kondensoitu maito ja tavallinen kokomaito. Se on herkullinen sienikakku, jolla on runsas ja kermainen rakenne.

Arbania Matkavinkit

Julkisen liikenteen luotettavuus voi olla epävarmaa. On suositeltavaa vuokrata oma auto tai käyttää takseja, koska bussit eivät usein saavu aikataulun mukaisesti.
Vaikka useimmat paikat Albaniassa hyväksyvät euroja valuuttana, vaihtokurssit ovat huonot. Saapuessasi sinun tulisi vaihtaa rahasi Albanian lekeiksi, Albanian viralliseksi valuutaksi.
Useimmissa paikoissa on ilmaista Wi-Fi:ta. Voit myös ostaa Albanian SIM-kortin välttääksesi roaming-maksut.